Υλικά

  • 900 γρ. πατάτες
  • 5 φλ. τσαγιού φρέσκα μπουκετάκια κουνουπιδιού
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ. σ. και 1/2 κ. γλ. αλάτι, χωρισμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, συν 1 1/2 κ. γλ., χωρισμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού πλήρες βουτυρόγαλα
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε 8 φλιτζάνια νερό, τις πατάτες, το κουνουπίδι, το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι σε μία κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, 15 έως 20 λεπτά.
  2. Σουρώστε, επιστρέψτε στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μη μείνει καθόλου υγρό, περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
  3. Προσθέστε το βουτυρόγαλα και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και ανακατέψτε.
  4. Γαρνίρετε με σχοινόπρασο και πιπέρι.