Υλικά
- 900 γρ. πατάτες
- 5 φλ. τσαγιού φρέσκα μπουκετάκια κουνουπιδιού
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ. σ. και 1/2 κ. γλ. αλάτι, χωρισμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, συν 1 1/2 κ. γλ., χωρισμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού πλήρες βουτυρόγαλα
- Ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
- Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε 8 φλιτζάνια νερό, τις πατάτες, το κουνουπίδι, το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι σε μία κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, 15 έως 20 λεπτά.
- Σουρώστε, επιστρέψτε στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μη μείνει καθόλου υγρό, περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
- Προσθέστε το βουτυρόγαλα και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και ανακατέψτε.
- Γαρνίρετε με σχοινόπρασο και πιπέρι.