Υλικά
- 500 γρ. ωμές γαρίδες, καθαρισμένες
- 400 γρ. ντομάτες σε κύβους
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κριθαράκι ολικής άλεσης
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. γλ. φρέσκο σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κ. σλ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη (ή 2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη)
- 180 γρ. θρυμματισμένη φέτα
- Άπαχο γιαούρτι (προαιρετικά για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα πυρέξ ανακατέψτε τους κύβους ντομάτας, το κριθαράκι, το κρεμμύδι, το λευκό κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Τοποθετήστε από πάνω τις ωμές γαρίδες, τη φέτα και τη ρίγανη.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για 40- 50 λεπτά ή μέχρι το κριθαράκι να είναι al dente.
- Σερβίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι (προαιρετικά).