Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά farfalle
- 250 γρ. μοσχαρίσιο λουκάνικο, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
- 1 1/2 φλ. τσαγιού σπανάκι
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1/8 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 πρέζα νιφάδες τσίλι
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 1/8 φλ. τσαγιού καρύδια, θρυμματισμένα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε την κολοκύθα και το κρεμμύδι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Απλώστε την κολοκύθα σε ένα ταψί σε μία στρώση και ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη.
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε, κρατώντας 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέστε το μοσχαρίσιο λουκάνικο και μαγειρέψτε το για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ή μέχρι να ψηθεί.
- Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε το μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και 2/3 της παρμεζάνας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε την ψητή κολοκύθα και αλατοπιπερώστε.
- Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, αραιώνοντας με λίγο νερό από αυτό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά, αν χρειάζεται.
- Σερβίρετε με παρμεζάνα και καρύδια.