Υλικά

  • 250 γρ. φέτα, σε κομμάτι
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
  • 3- 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε μια σχάρα στη μέση.
  2. Τοποθετήστε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα ντοματίνια σε ένα μικρό πήλινο σκεύος. Πασπαλίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, λίγο κόκκινο πιπέρι και προσθέστε λίγο από το φρέσκο θυμάρι. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο.
  3. Προσθέστε τη φέτα πάνω από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε την υπόλοιπη ρίγανη, μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ό,τι έχει απομείνει από το φρέσκο θυμάρι.
  4. Ρίξτε άφθονο ελαιόλαδο στη φέτα και φροντίστε να αλείψετε τις πλευρές της με λίγο από το λάδι.
  5. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε το για 20 με 30 λεπτά.