Υλικά
- 250 γρ. φέτα, σε κομμάτι
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
- 1/2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
- 3- 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκα φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- Ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε μια σχάρα στη μέση.
- Τοποθετήστε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα ντοματίνια σε ένα μικρό πήλινο σκεύος. Πασπαλίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, λίγο κόκκινο πιπέρι και προσθέστε λίγο από το φρέσκο θυμάρι. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέστε τη φέτα πάνω από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε την υπόλοιπη ρίγανη, μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ό,τι έχει απομείνει από το φρέσκο θυμάρι.
- Ρίξτε άφθονο ελαιόλαδο στη φέτα και φροντίστε να αλείψετε τις πλευρές της με λίγο από το λάδι.
- Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε το για 20 με 30 λεπτά.