Υλικά
- 360 γρ. λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένη
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- Ανάμεικτα φρέσκα μούρα, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετήστε τη σοκολάτα και τα 2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
- Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέστε 1/4 φλιτζανιού σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας και, στη συνέχεια, ανακατέψτε και την υπόλοιπη σαντιγί.
- Σερβίρετε σε ποτήρια για επιδόρπιο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο, σκεπασμένα, τουλάχιστον για 2 ώρες.
- Εάν επιθυμείτε, γαρνίρετε με μούρα.