Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα
  • 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Λαδώστε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίξτε στο μπολ το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και ανακατέψτε καλά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη μαγειρική σόδα, και ανακατέψτε και πάλι.
  5. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και προσθέστε το φλουρί.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  7. Αφαιρέστε και γαρνίρετε με τους ξηρούς καρπούς πάνω από το κέικ και επιστρέψτε τη φόρμα στο φούρνο συνεχίζοντας το ψήσιμο για 20 έως 30 επιπλέον λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ.
  8. Μπορείτε να πασπαλίσετε, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη ή να φτιάξετε γλάσο.