Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 6 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα
- 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά σε φέτες
Εκτέλεση
- Λαδώστε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίξτε στο μπολ το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και ανακατέψτε καλά.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη μαγειρική σόδα, και ανακατέψτε και πάλι.
- Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και προσθέστε το φλουρί.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Αφαιρέστε και γαρνίρετε με τους ξηρούς καρπούς πάνω από το κέικ και επιστρέψτε τη φόρμα στο φούρνο συνεχίζοντας το ψήσιμο για 20 έως 30 επιπλέον λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ.
- Μπορείτε να πασπαλίσετε, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη ή να φτιάξετε γλάσο.