Υλικά
- 6 μέτρια μήλα κόκκινα, κομμένα σε φέτες
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε κύβους
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, μοιρασμένη
- 3/4 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
- Παγωτό βανίλια, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα μήλα και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
- Καλύψτε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέστε την κανέλα και την υπόλοιπη ζάχαρη. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 5- 10 λεπτά ακόμα.
- Εάν θέλετε, σερβίρετε με παγωτό.