Υλικά
- 2 κ. σ. κακάο χωρίς ζάχαρη σε σκόνη
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, συν περισσότερη για το ρολό
- 350 γρ. γκοφρέτες βανίλιας
- 1/4 φλ. τσαγιού μίνι τσιπς μαύρης σοκολάτας ή ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
- 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1/3 φλ. τσαγιού συν 1 κ. σ. μαύρο ρούμι, συν περισσότερο όσο χρειάζεται
- Για την επικάλυψη: 3 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο, 30 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις γκοφρέτες βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα επεξεργαστή τροφίμων.
- Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει ψιλοαλεσμένο.
- Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και το ρούμι. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να ενωθεί και να σχηματίσει μια σκληρή, αλλά εύπλαστη ζύμη.
- Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό προσθέστε περισσότερο ρούμι, λίγο κάθε φορά, και χτυπήστε ξανά, μέχρι να φτάσετε στην κατάλληλη υφή.