Υλικά
- 1 κιλό και 200 γρ. αλεύρι
- 600 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. αμύγδαλο
- 1 πρέζα βανίλια
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. ρούμι μαύρο
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάτε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη).
- Κόψτε χοντρά τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχετε απλώσει σε μία λαδόκολλα και ψήσει στους 160 βαθμούς έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.
- Προσθέστε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
- Πλάστε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς πιέζοντας με το δάχτυλό ελαφρώς την κορυφή.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
- Βγάλτε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν πολύ καλά και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.