Υλικά

  • 1 κιλό και 200 γρ. αλεύρι
  • 600 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. αμύγδαλο
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ρούμι μαύρο
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάτε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη).
  2. Κόψτε χοντρά τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχετε απλώσει σε μία λαδόκολλα και ψήσει στους 160 βαθμούς έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  3. Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.
  4. Προσθέστε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
  5. Πλάστε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς πιέζοντας με το δάχτυλό ελαφρώς την κορυφή.
  6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
  7. Βγάλτε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν πολύ καλά και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.