Υλικά
- 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Romano
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 2 αυγά, χτυπημένα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη φρυγανιά, το τυρί Romano, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη και κρεμμύδι σε σκόνη.
- Προσθέστε το νερό και τα αυγά και συνεχίστε το ανακάτεμα.
- Προσθέστε τον μοσχαρίσιο κιμά και ανακατέψτε καλά.
- Σχηματίστε το μείγμα σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, περίπου 30 λεπτά.