Υλικά
- 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1/8 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
- Για γαρνιτούρα: 1 κ. σ. φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε αργά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τις πατάτες, το ζωμό, το φύλλο δάφνης και λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Σιγοβράζετε για 20- 25 λεπτά, αφαιρώντας τυχόν αφρό, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρέστε το φύλλο δάφνης.
- Μεταφέρετε τη σούπα σε δόσεις σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε την μέχρι να γίνει λεία.
- Τοποθετήστε και πάλι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Ξαναζεστάνετε ελαφρώς, αλλά μην βράσετε. Αδειάστε σε μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίστε με το σχοινόπρασο και θρυμματίστε το μπέικον από πάνω.