Υλικά
- 650 γρ. χοιρινό κότσι
- 600 γρ. πατάτες
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
- Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες. Κόψτε σε κομμάτια και αφήστε τες σε κρύο νερό μέχρι να προετοιμάσετε κότσι.
- Τοποθετήστε το κότσι σε ένα ταψί.
- Σουρώστε τις πατάτες, στεγνώστε τις με μια πετσέτα και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ. Πασπαλίςτε με λάδι, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί με το κότσι, προσθέστε το κρασί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για τα πρώτα 20 λεπτά στους 150 βαθμούς.
- Βγάλτε το κότσι, από το φούρνο και περιχύστε με τους χυμούς του. Ανεβάστε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.