Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 3/4 φλ. τσαγιού μαύρες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ. σ. κάπαρη
  • 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού ή περισσότερο για γεύση
  • 800 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις ελιές χωρίς κομμένες στη μέση κατά μήκος, την ξεπλυμένη κάπαρη, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το τριμμένο σκόρδο.
  2. Σοτάρετε απαλά για 1 έως 2 λεπτά, φροντίζοντας να μην καεί το σκόρδο.
  3. Προσθέστε τη σάλτσα με τις ντομάτες, ανακατέψτε και σιγοβράστε τη σάλτσα puttanesca σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  4. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το μαύρο πιπέρι αν χρειάζεται. Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά.
  5. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό, αλατίστε το και ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά. Βράστε τα ζυμαρικά al dente (3 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία).
  6. Κρατήστε 2 φλιτζάνια από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών, σουρώστε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στη σάλτσα.
  7. Προσθέστε 1 φλιτζάνι από το νερό που κρατήσατε για τα ζυμαρικά και μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και ολοκληρώστε το μαγείρεμα των ζυμαρικών σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τα για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν κρεμώδη και al dente.
  8. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο μαϊντανό.