Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 3/4 φλ. τσαγιού μαύρες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 2 κ. σ. κάπαρη
- 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού ή περισσότερο για γεύση
- 800 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 χούφτα μαϊντανό
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις ελιές χωρίς κομμένες στη μέση κατά μήκος, την ξεπλυμένη κάπαρη, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το τριμμένο σκόρδο.
- Σοτάρετε απαλά για 1 έως 2 λεπτά, φροντίζοντας να μην καεί το σκόρδο.
- Προσθέστε τη σάλτσα με τις ντομάτες, ανακατέψτε και σιγοβράστε τη σάλτσα puttanesca σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
- Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το μαύρο πιπέρι αν χρειάζεται. Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά.
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό, αλατίστε το και ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά. Βράστε τα ζυμαρικά al dente (3 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία).
- Κρατήστε 2 φλιτζάνια από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών, σουρώστε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στη σάλτσα.
- Προσθέστε 1 φλιτζάνι από το νερό που κρατήσατε για τα ζυμαρικά και μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και ολοκληρώστε το μαγείρεμα των ζυμαρικών σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τα για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν κρεμώδη και al dente.
- Σερβίρετε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο μαϊντανό.