Υλικά
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 2 κ. γλ. αλάτι, για το κοτόπουλο
- 1 κ. γλ. πιπέρι, για το κοτόπουλο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 κρεμμύδι, σε κύβους
- 1 ντομάτα, σε κύβους
- 2 φλ. τσαγιού σπανάκι
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο παντού.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα προς τα κάτω στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 13 λεπτά για να γίνει τραγανή η πέτσα. Ανακινήστε το κοτόπουλο που και πού για να διασφαλίσετε ότι ψήνεται ομοιόμορφα. Το δέρμα θα πρέπει να είναι σκληρό στην αφή.
- Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Αφαιρέστε το από το τηγάνι.
- Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τις ντομάτες και το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
- Προσθέστε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο.