Υλικά
- 20 γαρίδες, καθαρισμένες
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- Το χυμό από μισό λάιμ
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμούς) και τοποθετήστε 5 γαρίδες σε κάθε σουβλάκι.
- Βάλτε το βασιλικό, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε στην άκρη.
- Αλείψτε κάθε πλευρά των γαρίδων σε κάθε σουβλάκι με το πέστο. Ψήστε κάθε πλευρά για περίπου 2- 3 λεπτά, αλείφοντας με περισσότερο πέστο καθώς γυρίζετε.
- Αν οι γαρίδες δεν έχουν ψηθεί πλήρως, ψήστε για επιπλέον 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε αμέσως.