Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 μικρό πράσινη πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
- 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
- 100 γρ. έτοιμη ψητή πιπεριά από βάζο, στραγγισμένη και κομμένη σε φέτες
- 180 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
- 50 γρ. σπανάκι
- 2 μεσαία αυγά
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- Τραγανό ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι (που μπαίνει και στο φούρνο), προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε το σκόρδο και το τσίλι και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά ακόμα.
- Προσθέστε τις ντομάτες και 100 ml νερό. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε τις πιπεριές και το ζαμπόν. Αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Προσθέστε το σπανάκι, ανακατεύοντας για να μαραθεί.
- Κάντε 2 κοιλότητες στη σάλτσα και σπάστε τα αυγά σας μέσα σε αυτές. Προσθέστε μια πρέζα καγιέν, μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι των αυγών.