Υλικά
- 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα τσίλι ή κέτσαπ
- 1/4 φλ. τσαγιού νερό
- 1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 κ. σ. σος Worcestershire
- 2 κ. σ. μηλόξυδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με τα χέρια σας τον μοσχαρίσιο κιμά με τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πλάστε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
- Ανακατέψτε τη σάλτσα τσίλι ή την κέτσαπ με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύδι και τη σάλτσα Worcestershire σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα κεφτεδάκια σε παρτίδες. Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και, στη συνέχεια, μεταφέρετε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και σκεπάστε τα με καπάκι.
- Επαναλάβετε με τους υπόλοιπους κεφτέδες.
- Σιγοβράστε για 10 λεπτά, σκεπασμένα. Προσθέστε 1- 2 κουταλιές της σούπας περισσότερο νερό για να αραιώσετε τη σάλτσα, αν χρειάζεται.
- Σερβίρετε τη σάλτσα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.