Υλικά

  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 μεγάλες λευκές πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 6 φλ. τσαγιού μπουκετάκια μπρόκολου
  • 3 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
  • 3 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο
  • 2 κ. σ. αλεύρι
  • 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  2. Προσθέστε τις πατάτες σε κύβους, το ζωμό κοτόπουλου και το αλάτι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε τις πατάτες για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ώστε να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.
  3. Χτυπήστε τις πατάτες και το ζωμό με ένα μπλέντερ μέχρι τη συνοχή που επιθυμείτε.
  4. Προσθέστε τα μπουκετάκια μπρόκολου και το γάλα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια μειώστε σε σιγανή φωτιά και μαγειρέψτε για 5- 7 λεπτά ή μέχρι το μπρόκολο να γίνει al dente.
  5. Ανακατέψτε το τυρί με το αλεύρι και προσθέστε στη σούπα 1 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει πριν προσθέσετε την επόμενη δόση. Αλατοπιπερώστε με μαύρο πιπέρι και περισσότερο αλάτι κατά βούληση.