Υλικά
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 μεγάλες λευκές πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 6 φλ. τσαγιού μπουκετάκια μπρόκολου
- 3 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
- 3 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο
- 2 κ. σ. αλεύρι
- 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέστε τις πατάτες σε κύβους, το ζωμό κοτόπουλου και το αλάτι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε τις πατάτες για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ώστε να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.
- Χτυπήστε τις πατάτες και το ζωμό με ένα μπλέντερ μέχρι τη συνοχή που επιθυμείτε.
- Προσθέστε τα μπουκετάκια μπρόκολου και το γάλα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια μειώστε σε σιγανή φωτιά και μαγειρέψτε για 5- 7 λεπτά ή μέχρι το μπρόκολο να γίνει al dente.
- Ανακατέψτε το τυρί με το αλεύρι και προσθέστε στη σούπα 1 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει πριν προσθέσετε την επόμενη δόση. Αλατοπιπερώστε με μαύρο πιπέρι και περισσότερο αλάτι κατά βούληση.