Υλικά
- 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε κύβους
- 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κ. σ. γάλα αμυγδάλου (ή γάλα της επιλογής σας)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα μεγάλο ταψί και απλώστε τη σε ομοιόμορφο στρώμα. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, ανακατέψτε και ψήστε για 2 λεπτά. Ανακατέψτε τη φρυγανιά (ή απλά ανακινήστε το ταψί) και στη συνέχεια ψήστε για 2- 3 λεπτά ή μέχρι η φρυγανιά να ροδίσει. Διατηρήστε τη θερμότητα στο φούρνο και μεταφέρετε τη φρυγανιά σε ένα μεσαίο μπολ.
- Ανακατέψτε τα μπαχαρικά -αλάτι, μαύρο πιπέρι, σκόνη κρεμμυδιού, πάπρικα, σκόνη σκόρδου και πιπέρι καγιέν- και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά και το γάλα αμυγδάλου. Αφήστε τα στην άκρη.
- Βουτήξτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο μείγμα αυγών, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια λαβίδα για να το πιάσετε και ρίξτε το στο μείγμα φρυγανιάς για να καλυφθεί πλήρως.
- Μεταφέρετε τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί (μπορείτε να στρώσετε αν θέλετε με λαδόκολλα), τοποθετώντας τα σε απόσταση μεταξύ τους.
- Ραντίστε ελαφρώς με ελαιόλαδο και ψήστε στο φούρνο για 15- 20 λεπτά.
- Σερβίρετε με σάλτσα μπάρμπεκιου, μουστάρδα με μέλι, κέτσαπ ή όποια άλλη σάλτσα θέλετε!