Υλικά
- 1 κιλό πατάτες baby, κομμένες στη μέση
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (από 1 λεμόνι), χωρισμένο σε δύο μέρη
- 1/2 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, το ιταλικό καρύκευμα, αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα ταψί και απλώστε ομοιόμορφα σε μία στρώση.
- Ψήστε τις για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως σε ένα πιάτο.
- Περιχύστε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού από πάνω και ανακατέψτε να πάει παντού.