Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο (στήθος ή μπούτια)
- 4 μεσαίες πατάτες, σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
- 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια (ή κανονικές ντομάτες κομμένες στα τέσσερα)
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
- 1 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 3 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Προσθέστε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις ελιές σε ένα μεγάλο μπολ και το κοτόπουλο σε ένα άλλο μπολ. Προσθέστε το μισό από το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα πάνω από τα λαχανικά και το άλλο μισό από αυτά τα υλικά στο κοτόπουλο. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.
- Ρίξτε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά. Ψήστε για 1 ώρα ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Πασπαλίστε με φρέσκο βασιλικό το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
- Σερβίρετε και περιχύστε το κοτόπουλο με λίγο από το ζουμί του ταψιού.