Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό μήλου χωρίς ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 μικρό κολοκυθάκι, με τη φλούδα άθικτη, τριμμένο
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
- 1/3 φλ. τσαγιού κακάο χωρίς ζάχαρη σε σκόνη
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού γλυκόπικρη ή ημίγλυκη σοκολάτα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε ελαφρώς ή στρώστε κάθε κούπα με μια θήκη για μάφιν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό μήλου, τα αυγά και τη βανίλια.
- Προσθέστε τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε στο μείγμα τα κομματάκια σοκολάτας και μοιράστε το ομοιόμορφα στις θήκες για μάφιν.
- Ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο ενός μάφιν να βγαίνει καθαρή, περίπου 20 έως 22 λεπτά.