Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό μήλου χωρίς ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μικρό κολοκυθάκι, με τη φλούδα άθικτη, τριμμένο
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/3 φλ. τσαγιού κακάο χωρίς ζάχαρη σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού γλυκόπικρη ή ημίγλυκη σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε ελαφρώς ή στρώστε κάθε κούπα με μια θήκη για μάφιν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό μήλου, τα αυγά και τη βανίλια.
  3. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Ρίξτε στο μείγμα τα κομματάκια σοκολάτας και μοιράστε το ομοιόμορφα στις θήκες για μάφιν.
  6. Ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο ενός μάφιν να βγαίνει καθαρή, περίπου 20 έως 22 λεπτά.