Υλικά
- 3 κ. σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 3 φλ. τσαγιού βρώμη
- 1/2 φλ. τσαγιού τραγανό φυστικοβούτυρο
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα, αφήστε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Είναι σημαντικό να τα φέρετε σε βρασμό πολύ αργά. Μόλις φτάσουν σε σημείο βρασμού, βράστε για 60 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας χρονοδιακόπτη για να μην ξεχαστείτε!
- Μετά τον βρασμό απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε τη βρώμη, το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 1 λεπτό και σχηματίστε μπισκότα με του κουτάλι, τοποθετώντας τα σε μία λαδόκολλα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν μέχρι να σκληρύνουν.