Το πρόγραμμα υλοποιούν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης και η Eurobank EFG, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της επιχειρηματικής αποστολής και του forum “διμερές εμπόριο και περιφερειακές συνέργειες”, που θα γίνουν στο Βελιγράδι στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2011, η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη και ο Φ. Καραμανώλης, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Eurobank EFG, παρουσίασαν τις προοπτικές συνεργασιών που δημιουργεί το πρόγραμμα «Go International», μεταξύ των ελληνικών εξωστρεφών επιχειρήσεων και των εν δυνάμει συνεργατών τους στις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Η πρόεδρος του ΠΣΕ, επεσήμανε ότι “το εμπορικό έλλειμμα μεταξύ των δύο πλευρών, αποτελεί μία ανισορροπία την οποία το Πρόγραμμα Go International επιδιώκει να αντιμετωπίσει. Η Σερβία, στο κατώφλι της ΕΕ, για πολλούς η οικονομική Τίγρης των Βαλκανίων μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εμπορικό σύμμαχο της Ελλάδας. Από την εικόνα των βομβαρδισμένων γεφυριών της δεκαετίας του 1990, η Σερβία έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε μία γέφυρα εμπορία, συνολικά προς τα Βαλκάνια, αλλά και την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, ως τη Ρωσία”.

Περισσότερες από 100 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή του Βελιγραδίου, όπου θα συναντηθούν για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών με πάνω από 150 μεγάλους αγοραστές από 7 χώρες (Σερβία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Βοσνία, Σλοβενία, Ουγγαρία και Ρωσία). «Οι περίπου 1.000 προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις που θα λάβουν χώρα στο Βελιγράδι, μαρτυρούν τόσο τη δυναμική, όσο και τη θέληση για την προώθηση του διμερούς εμπορίου και των περιφερειακών συνεργασιών από τον εξαγωγικό κόσμο της Ελλάδας».

Ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Eurobank EFG ανακοίνωσε επίσης ότι «το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να εξελιχθεί περιλαμβάνοντας δράσεις σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπου η Eurobank έχει εδραιωμένη παρουσία: Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Πολωνία, Ουκρανία, Τουρκία και Κύπρο».