Μείωση ζημιών και προβλέψεων σημείωσε το 2010 η ΑΤΕbank σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου της ATEbank υποχώρησαν στα 438,1 εκατ. ευρώ, από 451,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις υποχώρησαν 26,8% στα 604 εκατ. ευρώ από 825,3 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν 9,8% και διαμορφώθηκαν σε 823,7 εκατ. ευρώ από 750,3 εκατ. ευρώ.

Οι καταθέσεις υποχώρησαν 12,9% και διαμορφώθηκαν σε 19,7 δισ. ευρώ από 22,6 δισ. ευρώ, ενώ το σύνολο των χορηγήσεων (μετά από προβλέψεις) μειώθηκε στα 21,2 δισ. ευρώ από 21,9 δισ. ευρώ, ενώ ο λόγος δανείων προς καταθέσεις αυξήθηκε στο 107,7% από 97,1%.Το σύνολο του ενεργητικού της τράπεζας υποχώρησε 4,8% στα 31,2 δισ. ευρώ από 32,8 δισ. ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας προτίθεται να προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι 1,26 δισ. ευρώ. Η αύξηση αυτή θα έχει την στήριξη του βασικού μετόχου της ATEbank, του Ελληνικού Δημοσίου.

Ειδικότερα, από το προτεινόμενο ποσό, κεφάλαια ύψους 675 εκατ. ευρώ προορίζονται για την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το ελληνικό δημόσιο ενώ τα υπόλοιπα 585 εκατ. ευρώ περίπου θα αποτελέσουν καθαρή εισροή κεφαλαίων.

Σε δηλώσεις του ο διοικητής της ATEbank, Θεόδωρος Πανταλάκης, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στην ATEbank για την συγκράτηση του κόστους και την βελτίωση των επιχειρησιακών επιδόσεων του ομίλου εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας έχει ως στόχο την προσαρμογή του ομίλου στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία και την διασφάλιση της σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.