Νέος μήνας, νέα κινηματογραφική εβδομάδα σήμερα, και ο Αύγουστος κάνει ποδαρικό με 10 ταινίες, παρακαλώ! Αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς αυτές που ξεχωρίζουν και θα σας στείλουν σινεμά, είναι μόλις οι μισές.

Αλλά αξίζουν. Πρώτη και καλύτερη η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Σον Πεν με την Ντακότα Τζόνσον, «Μόνοι στη Νέα Υόρκη», ενώ επιστρέφει στα θερινά σε σινεμά σε επανέκδοση η κορυφαία ταινία όλων των εποχών, «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ». Στις νέες ταινίες ξεχωρίζει και η «Μούσα του Μπονάρ», που βασίζεται στη ζωή της Μαρτ ντε Μελινί, συζύγου του σπουδαίου ζωγράφου, Πιερ Μπονάρ.

Μόνοι στη Νέα Υόρκη

Σκηνοθεσία: Κρίστι Χολ
Σενάριο: Κρίστι Χολ
Πρωταγωνιστούν: Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον, Mάρκος Α. Γκονζάλες
Διάρκεια: 100 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Νέα Υόρκη. Αεροδρόμιο JFK. Μια νεαρή γυναίκα μπαίνει στο πίσω κάθισμα ενός ταξί, ο ταξιτζής ξεκινάει την κούρσα, και καθώς οι δυο τους κατευθύνονται τη νύχτα προς το Μανχάταν… ξεκινούν την πιο απροσδόκητη συζήτηση.

Η Μούσα του Μπονάρ

Σκηνοθεσία: Μαρτέν Προβόστ
Σενάριο: Μαρκ Αμπντελνούρ, Μαρτέν Προβόστ
Πρωταγωνιστούν: Σεσίλ ντε Φρανς, Βενσάν Μακέν, Στέισι Μάρτιν, Ανούκ Γκρίνμπεργκ
Διάρκεια: 122 λεπτά
Διανομή: Cinobo

Η υπόθεση
Όταν ο γάλλος ζωγράφος Πιέρ Μπονάρ συνάντησε τη Μαρτ ντε Μελινί, δεν ήξερε ότι αυτή η αυτοαποκαλούμενη αριστοκράτης θα γινόταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ζωής και του έργου του. Από εκείνη τη στιγμή, έγινε κάτι περισσότερο από μια μούσα για τον «ζωγράφο της ευτυχίας», εμφανιζόμενη σε περισσότερο από το ένα τρίτο του έργου του. Μαζί, έφτασαν στην καλλιτεχνική τους ολοκλήρωση χάρη σε μια πολύχρωμη αγάπη, διαφορετική από τα πρότυπα της εποχής τους, τρέφοντας το μεγάλο μυστήριο γύρω από τη σχέση τους.

Δύο Προς Ένα

Σκηνοθεσία: Νάτια Μπρούνκχορστ
Σενάριο: Νάτια Μπρούνκχορστ
Πρωταγωνιστούν: Σάντρα Ούλερ, Μαξ Ρίμελτ, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Ούρσουλα Βέρνερ, Πέτερ Κουρθ, Μάρτιν Μπράμπαχ
Διάρκεια: 116 λεπτά
Διανομή: Rosebud .21

Η υπόθεση
Καλοκαίρι 1990, Ανατολική Γερμανία. Η πτώση του τείχους έφερε το τέλος και της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας, καθιστώντας ταυτόχρονα τα χαρτονομίσματα του πρώην πια κράτους εντελώς αχρείαστα. Μέσα στο ευρύτερο χάος που επικρατεί στη χώρα, η Μάρεν, ο Ρόμπερτ και ο Φόλκερ ανακαλύπτουν τυχαία ότι τεράστιοι σωροί χαρτονομισμάτων εκατομμύρια δηλαδή έχουν καταχωνιαστεί σε μια παλιά σήραγγα ορυχείου για να σαπίσουν. Οι τρεις τους θα πάρουν την πρωτοβουλία να …απελευθερώσουν μερικά εκατομμύρια από την κρυψώνα τους και θα σκαρφιστούν ένα ιδιοφυές σύστημα μαζί με φίλους και γείτονες για να ξοδέψουν τα χρήματα σε διάφορα αγαθά και να καταφέρουν ένα γερό χτύπημα στον επελαύνοντα δυτικό καπιταλισμό. Με αρκετή εξυπνάδα και λίγη τύχη, το καλοκαίρι αυτό θα είναι κάτι παραπάνω από μια αστεία και συναρπαστική περιπέτεια: θα είναι το καλοκαίρι που θα τους αλλάξει τη ζωή!

Δεύτερος γύρος

Σκηνοθεσία: Αλμπέρ Ντιποντέλ
Σενάριο: Αλμπέρ Ντιποντέλ
Πρωταγωνιστούν: Σεσίλ ντε Φρανς, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Νικολά Μαριέ
Διάρκεια: 95 λεπτά
Διανομή: Weirdwave

Η υπόθεση
Μια πολιτική συντάκτρια, που έχει υποβαθμιστεί σε αθλητικογράφο, αναλαμβάνει να καλύψει την προεκλογική καμπάνια του επικρατέστερου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές. Αυτός είναι ένας γοητευτικός πενηντάρης, γόνος μιας από τις μεγαλύτερες οικογένειες του τόπου. Όλα πάνε καλά, μέχρι που η έρευνα της δημοσιογράφου για το παρελθόν του υποψηφίου προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας φέρνει στο φως τελείως αναπάντεχα γεγονότα. H ρεπόρτερ είχε γνωρίσει παλιότερα τον αρχάριο πολιτικό, του οποίο το παρελθόν είναι λιγότερο άμεμπτο απ’ όσο ο ίδιος θα ήθελε…

Τύχη να σου πετύχει

Σκηνοθεσία: Μαξίμ Γκοβάρ και Ρομέν Σοέ
Σενάριο: Μαξίμ Γκοβάρ και Ρομέν Σοέ
Πρωταγωνιστούν: Φαμπρίς Εμπουέ, Οντρέ Λαμί, Ανούκ Γκρινμπέργκ
Διάρκεια: 103 λεπτά
Διανομή: Feelgood

Η υπόθεση
1 πιθανότητα στις 19 εκατομμύρια! Πιο πιθανό είναι να σε χτυπήσει μετεωρίτης παρά να κερδίσεις το λόττο. Για τους τυχερούς νικητές της ταινίας, το όνειρο μεταμορφώνεται γρήγορα σε έναν εκρηκτικό και ξεκαρδιστικό εφιάλτη.

Doraemon the Movie: Nobita’s Earth Symphony

Σκηνοθεσία: Καζουάκι Ιμάι
Σενάριο: Φούτζικο Φ. Φούτζιο, Ουτσούμι Τερούκο
Διάρκεια: 115 λεπτά
Διανομή: The Film Group

Η υπόθεση
Η μουσική είναι μέρος της καθημερινότητας μας, αλλά τι θα συνέβαινε αν εξαφανιζόταν; O Doraemon, ο Νόμπιτα και οι φίλοι τους ξεκινούν μια νέα περιπέτεια για να επαναφέρουν τη μουσική και να σώσουν τον κόσμο.

Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ

Σκηνοθεσία: Φρανκ Ντάραμποντ
Σενάριο: Φρανκ Ντάραμποντ
Πρωταγωνιστούν: Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν, Μπομπ Γκάντον, Γουίλιαμ Σάντλερ
Διάρκεια: 142 λεπτά
Διανομή: Summer Classics

Η υπόθεση
Ο πρώην τραπεζίτης Άντι καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της, ένα έγκλημα που αρνείται ότι διέπραξε. Μέσα στις βίαιες συνθήκες της φυλακής γίνεται φίλος με έναν συγκρατούμενό του, τον Ρεντ, ξεκινώντας ένα ταξίδι επιβίωσης, φιλίας, ελπίδας και αναζήτησης της ελευθερίας. Με την πάροδο των χρόνων, το αδάμαστο πνεύμα και η εφευρετικότητα του Άντι οδηγούν σε μια απροσδόκητη δικαίωση…

H Θυσία

Σκηνοθεσία: Αντρέι Ταρκόφσκι
Σενάριο: Αντρέι Ταρκόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Έρλαντ Γιόζεφσον, Σούζαν Φλίτγουντ, Αλαν Εντβαλ, Σβεν Γουόλτερ
Διάρκεια: 142 λεπτά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Τα γενέθλια του Αλεξάντερ, ενός δημοσιογράφου, συγγραφέα και κριτικού θεάτρου και λογοτεχνίας που ζει με την οικογένειά του σ’ ένα σπίτι στη μέση του πουθενά σημαδεύονται από την είδηση πως επίκειται πυρηνικός πόλεμος. Εκείνος κυριευμένος από τον φόβο προσεύχεται για πρώτη φορά στη ζωή του και υπόσχεται στον Θεό ότι θα θυσιάσει ό,τι είναι πολύτιμο γι’ αυτόν προκειμένου να σωθεί η ανθρωπότητα από την ολοκληρωτική αυτή καταστροφή. Όταν ξυπνάει την επόμενη μέρα, συνειδητοποιεί ότι όλα είναι όπως πριν. Ο Θεός έχει δεχτεί την προσφορά του και εκείνος τηρώντας την υπόσχεσή του πραγματοποιεί τη θυσία του. Καίει το σπίτι του, εγκαταλείπει την οικογένειά του, στερείται το παιδί του και βυθίζεται στη σιωπή και την τρέλα.

Υψηλή Κοινωνία

Σκηνοθεσία: Τσαρλς Γουόλτερς
Σενάριο: Τζον Πάτρικ, Φίλιπ Μπάρι
Πρωταγωνιστούν: Μπινγκ Κρόσμπι, Γκρέις Κέλι, Φρανκ Σινάτρα, Λούις Άρμστρονγκ
Διάρκεια: 111 λεπτά
Διανομή: Repertory

Η υπόθεση
Κυρία της υψηλής κοινωνίας που ετοιμάζεται να νυμφευθεί, δέχεται την ξαφνική επίσκεψη του πρώην συζύγου της και δύο δημοσιογράφων κουτσομπολίστικου περιοδικού, οι οποίοι ίσως της ανατρέψουν τα σχέδια στο διάστημα 48 ωρών, βοηθώντας την να συνειδητοποιήσει ποια είναι και ποιον αγαπά πραγματικά.

The Killing

Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Κιούμπρικ
Σενάριο: Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Τζιμ Τόμπσον, Λάιονελ Γουάιτ
Πρωταγωνιστούν: Στέρλινγκ Χέιντεν, Κολίν Γκρέι, Βινς Έντουαρντς, Μέρι Ουίντσορ, Ελάιζα Κουκ Τζούνιορ, Τζέι Σ. Φλίπεν, Τεντ Ντε Κόρσια
Διάρκεια: 84 λεπτά
Διανομή: Riviera

Η υπόθεση
Ο πρώην κατάδικος Τζόνι Κλέι, οργανώνει μια παράτολμη ληστεία στον ιππόδρομο, που θα εξασφαλίσει σ’ αυτόν και τους συνεργούς του μια πλούσια ζωή. Τα πάντα είναι σχεδιασμένα με ακρίβεια ρολογιού, όμως το φαινομενικά τέλειο σχέδιο, θα κινδυνεύσει από τυχαία περιστατικά.