H βρετανική φίρμα σπορ αυτοκινήτων που έχει σταματήσει την παραγωγή από το 2006 επανέρχεται στο προσκήνιο με νέο μοντέλο.

Από τον Φεβρουάριο οι φήμες που ήθελαν την TVR να επανέρχεται στο προσκήνιο με οχήματα που θα φέρουν κινητήρες από Corvette, επιβεβαιώνονται. Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται MD-1, θα βασίζεται στην ανοικτή έκδοση του Tuscan, και θα χρησιμοποιεί τον V8 κινητήρα των 6,2 λίτρων της Corvette με την απόδοση να φτάνει τους 638 ίππους. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ευρωπαϊκού τύπου, τα μοναδικά εξωτερικά στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν από το Tuscan θα είναι το εμπρός καπό και το παρμπρίζ, ενώ όλο το υπόλοιπο αμάξωμα θα είναι διαφορετικό σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής για την TVR!

Σύμφωνα με τα λόγια του ιδιοκτήτη, Nikolai Smolenski: «H παραγωγή του θα ανατεθεί σε ‘εξωτερικούς συνεργάτες’. Ήδη έχουμε προσφορά από εταιρεία στη Νότια Αφρική, ενώ θα πολύ ήθελα να συνεργαστώ με εταιρείες όπως η Caterham και η Lotus. Είναι όμως απίθανο να προχωρήσει η συμφωνία με αυτές, αφού η πρώτη δεν θα μπορεί να φέρει εις πέρας την παραγωγή, ενώ η δεύτερη θα ανεβάσει πολύ το κόστος του αυτοκινήτου. Είναι όμως ακόμη πιθανό να μην το κάνει βρετανική εταιρεία, αλλά γερμανική!».

Σε κάθε περίπτωση, και σύμφωνα πάντα με τα λόγια του Smolenski, θα ακολουθήσουν και μοντέλα MD-2 (με τρεις θέσεις), και MD-3, ενώ το MD-1 θα διατεθεί στην αγορά το 2012, με ετήσια παραγωγή που δεν θα ξεπεράσει τις 250 μονάδες.

Πηγή: autotriti.gr