H Mercedes, μετά τη διαφημισμένη πρωτότυπη coupe, που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη, αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία και της cabriolet εκδοχής της S-Class με 2θυρο αμάξωμα επίσης.

Η γερμανική φίρμα, παρουσιάζοντας την πρωτότυπη coupe version της S-Class στην Έκθεση του προηγούμενου μήνα, ανέφερε ότι το μοντέλο παραγωγής, το οποίο αποκαλύπτεται στην ηλεκτρονικά επεξεργασμένη, αποκλειστική, κατασκοπευτική φωτογραφία μας, θα λανσαριστεί το επόμενο έτος.

Τώρα λοιπόν, ο Thomas Weber, επικεφαλής έρευνας και σχεδιασμού της φίρμας, δήλωσε πως η Mercedes ετοιμάζει και την cabrio έκδοση της νέας S-Class coupe. Η «ανοιχτή» έκδοση, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, θα βασιστεί στην «κλειστή» μορφή και θα είναι κι αυτή 2θυρη, ενώ θα διαθέτει μια μαλακιά οροφή, που θα… αποκαλύπτει τον πολυτελές κόσμο της S-Class.

Φυσικά, οι επιβλητικές, αλλά ταυτόχρονα «νεανικές» και «σπιρτόζες» γραμμές του coupe θα διατηρηθούν, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι για τα κινητήρια σύνολα του cabriolet, όμως προφανώς η πρώτη επιλογή είναι ο V8 4,6 λτ. Biturbo κινητήρας, που παράγει 455 ίππους και 700 Nm ροπής, της πρωτότυπης S-Class coupe.

Επίσης, οι φήμες θέλουν να δούμε ακόμα και τον 6λιτρο «θηριώδη» V12 της S65 AMG, να… απελευθερώνει τα 630 άλογά του και στην S-Class cabrio.

Τέλος, το 2014 φαίνεται ότι θα αντικρύσουμε από κοντά τα μοντέλα παραγωγής, τόσο για την coupe, όσο και για την cabriolet version της S-Class.

Πηγή: autotriti.gr