Να εξευμενίσουν τη θάλασσα επιχείρησαν δύο Έλληνες ιερείς, οι οποίοι βρέθηκαν σε μια παραλία της Φλόριντα και με μια εικόνα του Αγίου Νικολάου στα χέρια, ευλόγησαν τα νερά για να μην προκαλέσουν μεγάλο κακό.

«Αν πρέπει να φύγετε, να φύγετε. Αν πρέπει να προετοιμάσετε τα σπίτια σας, να το κάνετε. Εμείς προσευχόμαστε και ευλογήσαμε τα νερά», ακούγεται να λέει ο ιερέας πριν αρχίσει να προσεύχεται στο Θεό, αλλά και στον Άγιο Νικόλαο που είναι προστάτης των ναυτικών και κατά τη διάρκεια της ζωής του είχαν γίνει αναφορές για θαύματα που αφορούσαν τη θάλασσα.

Πλησιάζει τη Φλόριντα με μεγάλη ταχύτητα ο τυφώνας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Μίλτον από τη ΦλόρινταΟι κάτοικοι έχουν λίγες ακόμα ώρες για να εκκενώσουν την περιοχή ή να προστατευτούν προτού η καταιγίδα προκαλέσει μια απειλητική άνοδο της στάθμης της θάλασσας, συνοδευόμενη από θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις, σε μια περιοχή που επλήγη από τον κυκλώνα Ελίν πριν από δύο εβδομάδες.

Εκατομμύρια άνθρωποι κατά μήκος της ακτογραμμής άνω των 483 χιλιομέτρων έχουν λάβει εντολές να απομακρυνθούν και οι αρχές εξέδωσαν ολοένα και πιο επείγουσες προειδοποιήσεις σήμερα το πρωί, καθώς πλησιάζουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.