Πολλοί τουρίστες αγνοούν τις εκκλήσεις των αμερικανικών Αρχών να εκκενώσουν τη Φλόριντα λίγο πριν ο τυφώνας Μίλτον πλήξει με σφοδρότητα τις ακτές της. Μάλιστα, αρκετοί πηγαίνουν στο νοτιότερο σημείο, Κι Γουέστ, ώστε να βγάλουν φωτογραφίες.

Ο Μίλτον που έχει χαρακτηριστεί ως η «καταιγίδα του αιώνα» δεν πτοεί αρκετούς… ανόητους τουρίστες όπως τους χαρακτηρίζει το βρετανικό Μέσο Daily Mail.

Βίντεο και φωτογραφίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να σπεύδουν στο Κι Γουέστ για να φωτογραφηθούν, ενώ η καταιγίδα πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στη Φλόριντα.

Σε βίντεο ένα ζευγάρι με μαγιό φαίνεται πως δεν ανησυχούν από τους πολύ ισχυρούς ανέμους και τα μεγάλα κύματα, η μανία των οποίων καθιστά δύσκολο ακόμη και να σταθούν όρθιοι.

«Γράψτε το όνομά σας με μαρκαδόρο στο χέρι σας για για ταυτοποιηθείτε»

Σύμφωνα με το Newsweek, η γενική εισαγγελέας της Φλόριντα Άσλεϊ Μούντι απευθύνθηκε σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις εντολές εκκένωσης: «Πιθανώς πρέπει να γράψετε το όνομά σας με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο χέρι σας, ώστε να ταυτοποιηθείτε όταν σας βρουν».

Η Μούντι δήλωσε ότι η πολιτεία εξακολουθεί να ταλανίζεται από τις συνέπειες του τυφώνα Ελίν, ο οποίος έπληξε μόλις πριν από δύο εβδομάδες, προσθέτοντας ότι οι αρχές εξακολουθούν να βρίσκουν πτώματα κατά μήκος της ακτής.

 «Κανείς δεν μπορεί να σας σώσει, αν βάλετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο» είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο γερουσιαστής Ρικ Σκοτ.

Τη συμβουλή προς τους κατοίκους να γράψουν με μαρκαδόρο στο σώμα τους το όνομά τους ώστε να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τη σορό τους επανέλαβε και ο σερίφης Μπιλ Πράμελ της κομητείας Σάρλοτ της Φλόριντα, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο FOX4.

«Αν επιλέξετε να μείνετε, βρείτε έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο, γράψτε το όνομά σας, την ημερομηνία γέννησής σας και το όνομα κάποιου συγγενή σας στο χέρι σας, ώστε να ξέρουμε ποιος είστε και με ποιον να επικοινωνήσουμε. Δεν είναι αστείο» είπε χαρακτηριστικά ο Πράμελ.