Πανικός επικρατεί στη Φλόριντα ενόψει του τυφώνα Μίλτον που αναμένεται να πλήξει την Πολιτεία το βράδυ. Μετά τη χθεσινή ανατριχιαστική προειδοποίηση που καλούσε τους κατοίκους να φύγουν γιατί «αν μείνουν θα πεθάνουν», μια ακόμα δραματική έκκληση απευθύνεται σήμερα από τις αρχές.

Σύμφωνα με το Newsweek, η γενική εισαγγελέας της Φλόριντα Άσλεϊ Μούντι απευθύνθηκε σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις εντολές εκκένωσης: «Πιθανώς πρέπει να γράψετε το όνομά σας με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο χέρι σας, ώστε να ταυτοποιηθείτε όταν σας βρουν».

Η Μούντι δήλωσε ότι η πολιτεία εξακολουθεί να ταλανίζεται από τις συνέπειες του τυφώνα Ελίν, ο οποίος έπληξε μόλις πριν από δύο εβδομάδες, προσθέτοντας ότι οι αρχές εξακολουθούν να βρίσκουν πτώματα κατά μήκος της ακτής.

 «Κανείς δεν μπορεί να σας σώσει, αν βάλετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο» είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο γερουσιαστής Ρικ Σκοτ.

Τη συμβουλή προς τους κατοίκους να γράψουν με μαρκαδόρο στο σώμα τους το όνομά τους ώστε να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τη σορό τους επανέλαβε και ο σερίφης Μπιλ Πράμελ της κομητείας Σάρλοτ της Φλόριντα, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο FOX4.

«Αν επιλέξετε να μείνετε, βρείτε έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο, γράψτε το όνομά σας, την ημερομηνία γέννησής σας και το όνομα κάποιου συγγενή σας στο χέρι σας, ώστε να ξέρουμε ποιος είστε και με ποιον να επικοινωνήσουμε. Δεν είναι αστείο» είπε χαρακτηριστικά ο Πράμελ.

Ο σερίφης είπε επίσης στους κατοίκους ότι οι υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης δεν θα κληθούν να θέσουν τη δική τους ζωή σε κίνδυνο για να σώσουν ανθρώπους, εάν οι συνθήκες γίνουν πολύ επικίνδυνες, καθώς η κομητεία Σάρτολ, η οποία βρίσκεται κατά μήκος της νοτιοδυτικής ακτής της Φλόριντα, αναμένεται να πληγεί άμεσα από τον τυφώνα.