Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Mercedes A-Class αφήνει την άσφαλτο και πλέον, μέσω του νέου SUV που θα βασιστεί πάνω της, ετοιμάζεται για να εξερευνήσει -light- εκτός δρόμου μονοπάτια!

Η νέα μικρομεσαία προσθιοκίνητη πλατφόρμα της Mercedes, πάνω στην οποία ήδη έχουν χτιστεί οι νέες γενιές της B-Class και της A-Class, θα αποτελέσει τη βάση και για 3 ακόμη νέα μοντέλα της γερμανικής μάρκας. Τα δύο εξ αυτών πιθανότατα θα είναι δύο διαφορετικές εκδοχές ενός νέου 4πορτου κουπέ και με τύπου Shooting Brake αμάξωμα, όμως περισσότερο ενδιαφέρον από όλες θα έχει το τρίτο νέο μοντέλο.

Πρόκειται για ένα νέο compact SUV, το πρώτο του είδους στην ιστορία της Mercedes, το οποίο θα βασιστεί πάνω στην 3θυρη A-Class και θα αποτελέσει ένα μοντέλο που θα διατεθεί τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις Η.Π.Α.

Προς το παρόν, το νέο αυτό SUV είναι γνωστό στις τάξεις της Mercedes ως «A-Class SUV», όμως όταν αυτό θα μπει στην παραγωγή σίγουρα θα αλλάξει το όνομά του και πιθανότατα θα ονομαστεί «GLC».

Μοντέρνα και δυναμική αισθητική

Όπως αποκαλύπτεται από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη, φωτογραφία το αμάξωμά του νέου compact SUV της Mercedes θα αποκτήσει πολλά κοινά στοιχεία με την 3θυρη A-Class, κερδίζοντας σε νεανικότητα και όντας αρκετά μοντέρνο.

Επιπλέον αυτού, στο εμπρόσθιο τμήμα της νέας Mercedes διακρίνουμε τον επιθετικό προφυλακτήρα, αλλά και την περισσότερη τονισμένη μάσκα, που θα προσδώσουν περισσότερο δυναμισμό στην SUV εκδοχή.

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο, είναι η σχεδίαση του πίσω τμήματος, το οποίο παραπέμπει περισσότερο σε Crossocer παρά σε SUV, ώστε να συμβάλει και αυτό στη γενικότερη αθλητική παρουσία του αυτοκινήτου.

Σε εκδόσεις 4Χ2 & 4Χ4, με μικρού κυβισμού κινητήρες

Η πρώτη Mercedes A-Class SUV στην ιστορία θα διατεθεί σε εκδόσεις με κίνηση τόσο στους δύο, όσο και στους τέσσερις τροχούς, με τις δεύτερες να εφοδιάζονται φυσικά με αυτόματο σύστημα τετρακίνησης.

Από πλευράς κινητήρων, στη γκάμα θα δούμε τις δύο εκδοχές του turbo βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων της μάρκας, σε ισχύ 122 και 156 ίππων.

Επίσης, ως απόρροια της συνεργασίας μεταξύ Daimler και Renault, ο ολοκαίνουργιος 1,6 dCi Energy diesel, με κορυφαία απόδοση 130 ίππων, είναι σοβαρός υποψήφιος για το νέο SUV μοντέλο της Mercedes.

Τι θα δούμε στο εσωτερικό

H σχεδίαση στο εσωτερικό του νέου γερμανικού SUV αναμένεται να μην διαφοροποιηθεί σε σχέση με το αντίστοιχο κομμάτι της νέας Mercedes A-Class.

Έτσι, θα δούμε και πάλι τους νέους στρογγυλούς ρετρο-μοντέρνους αεραγωγούς του ταμπλό της μικρομεσαίας Mercedes, αλλά και την μεγάλη, λεπτή ψηφιακή οθόνη που πετάγεται πάνω από αυτούς που βρίσκονται πάνω στην κεντρική κονσόλα.

Φυσικά, ιδιαίτερα τονισμένη αναμένεται να είναι η ποιότητα και η πολυτέλεια, με ακριβά υλικά και στιβαρή συναρμογή σε όλες τις επιφάνειες.

Πηγή: autotriti.gr