Ο νεοζηλανδός Levi Sherwood ήταν ο νικητής στον εναρκτήριο αγώνα του Red Bull X-Fighters World Tour που έγινε στο Ντουμπάι των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων (UAE).

Το πρώην παιδί θαύμα του freestyle motocross και νυν πρωταγωνιστής των X-Fighters πήρε την πρώτη του νίκη από το 2010. Με την επικράτησή του ο 20χρονος Levi Sherwood έβαλε τις καλύτερες βάσεις για το έπαθλο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, μετά από μια σειρά άψογων εκτελέσεων που τον έφεραν στον τελικό της βραδιάς.

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό 20.000 θεατών οι οδηγοί έδειξαν ότι δεν εξαντλούνται σε ευρηματικότητα εμφανίζοντας νέες φιγούρες με διαρκώς αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, κάτι που δίνει και περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη.

Το αριστοτεχνικό τερέν από λευκή άμμο της ακτής Jumeirah Beach Residence (JBR) του Dubai στήθηκε με φόντο τους ουρανοξύστες και τα τιρκουάζ νερά του κόλπου.

Τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου freestyle λαμβάνουν μέρος για το βαρύτιμο έπαθλο της χρονιάς που ολοκληρώνεται σε έξι μήνες μετά από έξι διοργανώσεις σε 4 ηπείρους.

Η νίκη του Sherwood στο Dubai ήταν η 4η της καριέρας του στο θεσμό και η πρώτη μετά τον θρίαμβό του στο Λονδίνο το 2010.

Ο αυστραλός Rob Adelberg ήταν η έκπληξη της βραδιάς καθώς κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη θέση ενώ ο χιλιανός Javier Villegas ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση.

Απολαύστε τις φωτογραφίες αλλά και το βίντεο με τα highlights του αγώνα…

Κι στη διεύθυνση που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της χρονιάς, με τους οδηγούς τις διοργανώσεις και τους κανονισμούς, αν θέλετε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι για να παρακολουθήσετε από κοντά το πιο θεαματικό σόου του πλανήτη: http://issuu.com/redbullxfighters/docs/dubai-2012/1?mode=window