Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari, Fernando Alonso πιστεύει ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Michael Schumacher δεν έχει να αποδείξει κάτι παραπάνω.

Τα λιγότερο εντυπωσιακά αποτελέσματα του Γερμανού σ’ αυτές τις δύο σεζόν στη Formula 1, σύμφωνα με τον Alonso, οφείλονται σε ένα μεγάλο μέρος στο μονοθέσιο που οδηγούσε, παρά στην προσωπική του απόδοση.

«Ξέρουμε ότι στην F1, το μονοθέσιο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και η Mercedes δεν ήταν τόσο καλή σε αυτό το κομμάτι αυτή τη χρονιά. Όμως πιστεύω ότι αν είχαν καλύτερο μονοθέσιο, ικανό για να κερδίσουν αγώνες, ο Rosberg και ο Michael θα ήταν καλύτεροι. Πρέπει να τους σεβαστούμε» είπε ο Ισπανός στο TotalRace.

Όταν ρωτήθηκε να διαλέξει έναν οδηγό τον οποίο θα ήθελε να ανταγωνιστεί σε αγώνες καρτ ή σε άλλο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Alonso είπε: «Θα διάλεγα τον Schumacher, ο οποίος θα είναι πάντα πρωταθλητής για όλους μας, επειδή σεβόμαστε έναν οδηγό που έχει κερδίσει επτά παγκόσμια πρωταθλήματα. Είναι ένας οδηγός που δεν έχει τίποτα παραπάνω να αποδείξει και ήταν πάντα πολύ γρήγορος».

Σημειώνεται ότι στην επιστροφή του στη Formula 1, o Schumacher το 2010 τερμάτισε στην 9η θέση και φέτος βρέθηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας.