Μετά το λανσάρισμα του Toyota GT 86 ήρθε η στιγμή για τη Subaru να πάρει τα φώτα της δημοσιότητας, παρουσιάζοντας το «αδελφό» BRZ, σε έκδοση παραγωγής. Μάλιστα, αυτό έγινε ούτε δύο εβδομάδες μετά το λανσάρισμα του ομώνυμου πρωτότυπου του Λος Άντζελες, το οποίο έφερε τα λογότυπα STI.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου της Subaru θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου στην έκθεση του Τόκιο.

Όπως αναμενόταν, το μοντέλο παραγωγής απώλεσε το εντυπωσιακό αεροδυναμικό κιτ, την υπερμεγέθη αεροτομή και τα μέρη από ανθρακονήματα, που είχαμε δει στο πρωτότυπο. Από την άλλη, θεωρείται πολύ πιθανό η ιαπωνική εταιρεία να προσφέρει όλα τα παραπάνω ως προαιρετικό εξοπλισμό του οχήματος.

Εδώ και καιρό ήταν γνωστό πως τα Subaru BRZ, Toyota 86 και το επερχόμενο Scion FR-S είχαν εξελιχθεί από κοινού από τις Toyota και Subaru. Υπήρχαν, όμως, κάποιες ελπίδες πως τα μοντέλα θα είχαν ορισμένες διαφορές, κάτι που, δυστυχώς, δεν συνέβη στην περίπτωση των BRZ και GT 86.

Από ότι φαίνεται, από τις δύο πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι αισθητικές διαφορές των δύο μοντέλων περιορίζονται στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, στις ζάντες και στα γραφικά των πίσω φαναριών. Εικόνες από το εσωτερικό δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά και εκεί δεν αναμένονται εκπλήξεις.

Οι ομοιότητες συνεχίζονται και στα μηχανικά μέρη, καθώς κάτω από το καπό βρίσκεται το 2λιτρο boxer μοτέρ της Subaru, το οποίο διαθέτει την τεχνολογία άμεσου ψεκασμού «D-4S» της Toyota. Όπως και στο GT 86, η απόδοση είναι 200 ίπποι και 205 Nm.

Η δύναμη μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ υπάρχει και η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου 6 ταχυτήτων, το οποίο φέρει paddles στο τιμόνι. Η βασική έκδοση του BRZ θα διαθέτει τροχούς 17 ιντσών με ελαστικά 215/45 R17.

Οι διαστάσεις του BRZ είναι (ΜxΠxΥ): 4.240×1.775×1.300, ενώ το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 2.570 χλστ. Όπως και στο GT 86, η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson μπροστά και διπλά ψαλίδια πίσω. Το βάρος, τέλος, του BRZ είναι 1.220 κιλά.

Πηγή: autotriti.gr