Ένα νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη τάραξε τα πολιτικά νερά νωρίς χθες το απόγευμα προκαλώντας γαλάζιες πολιτικές αντιδράσεις αλλά και πυρά εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα πριν αρχίσει να φουντώνει επικίνδυνα το κύμα της οργής που είχε αρχίσει να ξεσπά.

Ο μέχρι πρότινος «υπαρχηγός» του Στέφανου Κασσελάκη προέβη σε απρόκλητη φραστική επίθεση κατά συνεργάτιδας – νομικής συμβούλου του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη με την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου να είναι άμεση, ο οποίος έκανε λόγο για παραληρηματική λεκτική βία, εκτός κάθε ορίου ευπρέπειας.

Αμέσως μετά το επεισόδιο αυτό ο υπουργός Υγείας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και του ζήτησε τη λήψη πειθαρχικών μέτρων από τη Βουλή εναντίον του Παύλου Πολάκη. «Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι απαράδεκτο» τόνιζε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αψύς Κρητικός και οι προκλητικές κορόνες

Στο γαλάζιο στρατόπεδο θυμίζουν ότι όταν ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον πολιτικών και δημοσιογράφων ήταν απλά ένας αψύς Σφακιανός όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα περιστατικά είναι άπειρα και πιο βαριά, λένε και θυμίζουν ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης εναντίον της γραμματέως της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα σε τηλεοπτική εκπομπή όπου της μίλησε με απαξιωτικό τρόπο ο οποίος δεν στηλιτεύθηκε και πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πολάκης λένε ήταν εκείνος που είχε ζητήσει να μπουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι στη φυλακή και να ελέγξει το κόμμα του τους αρμούς της εξουσίας.

Όσον αφορά στο χθεσινό περιστατικό θεωρούν ότι ουσιαστικά τον έθεσε εκτός ΣΥΡΙΖΑ η αντίδραση της κας Αθηνάς Λινού την οποία είδαμε να ξεσπάει στην κάμερα, να κλαίει με λυγμούς και να υπερασπίζεται την νομική σύμβουλο του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη κα Νατάσα Πετρούλια η οποία εκ της θέσεώς της δεν μπορούσε να απαντήσει.

Εκτιμούν επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να συμβεί αυτό αλλά η απόφαση να τον θέσει εκτός ήταν μονόδρομος.

Κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν επίσης ότι πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης αποδυναμώνεται μέσα στο κόμμα του γιατί η συμμαχία του με τον Παύλο Πολάκη είχε έναν κοινό σκοπό: να γίνει ξεκαθάρισμα και να απαλλαγεί ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη από πρώην κυβερνητικά στελέχη του Αλέξη Τσίπρα.

Το ερώτημα που θέτουν επίσης είναι αν τελικά ο κ. Πολάκης θα διαγραφεί και από το κόμμα γιατί συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η τοξικότητα που εκπέμπει εκφράζει μεγάλο μέρος της βάσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και θυμίζουν αυτό που είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του σχολιάζοντας την επίθεση στην κα Συρεγγέλα λέγοντας: «Ο Πολακισμός θα βρει θέση στο νέο λεξικό του Μπαμπινιώτη».