Τον τρόμο έζησε ένας οδηγός ταξί στο Λονδίνο που έμπλεξε κατά λάθος σε έναν άγριο καυγά όπου κουκουλοφόροι προσπάθησαν να μαχαιρώσουν έναν από τους επιβάτες του.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η επίθεση έλαβε χώρα στις 5.10 π.μ. στις 23 Ιουνίου στην οδό Spencer Road στο Rainham.

Στην αρχή του βίντεο, ο οδηγός ταξί φαίνεται να χαιρετάει τρεις χαρούμενους άνδρες που επέβαιναν στο ταξί του πριν πει: «Πάω σπίτι μου τώρα». Δευτερόλεπτα αφότου το τρίο βγει από το ταξί, μια Mercedes σταματάει από πίσω και τουλάχιστον τρεις άνδρες βγαίνουν από αυτό.

Ξεσπά μια συμπλοκή καθώς ο οδηγός του ταξί αρχίζει να απομακρύνεται αργά με την όπισθεν. Μετά από περίπου 10 δευτερόλεπτα, ένας από τους άνδρες που ήταν προηγουμένως στο ταξί – φορώντας γαλάζιο μπλουζάκι και σκούφο – τραβάει ξαφνικά την πίσω αριστερή πόρτα και πηδάει μέσα. Τον καταδιώκει ένας δράστης που φοράει μαύρη κουκούλα και κόκκινη μάσκα, ο οποίος σπάει το παράθυρο του ταξί με ένα σφυρί, πριν ένας άλλος άνδρας – με καλυμμένο επίσης το πρόσωπό του – τον μαχαιρώσει με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Ο τρομοκρατημένος άνδρας μέσα στο ταξί παρακαλάει «θείε, οδήγα» καθώς δέχεται επανειλημμένα μαχαιριές και από τα δύο παράθυρα με το αίμα να γεμίζει στο πουκάμισό του. Ακολουθούν αρκετά δευτερόλεπτα όπου ο οδηγός φαίνεται να έχει παγώσει από τον τρόμο, πριν αρχίσει να απομακρύνεται, ενώ το θύμα ξεφεύγει από τους δράστες.

Ο άνδρας εξετάζει τα τραύματά του πριν, από το πίσω παράθυρο, παρατηρήσει ότι η Mercedes τον καταδιώκει τώρα.

«Οδήγα γρήγορα, οδήγα γρήγορα, θείε», ικετεύει ο άνδρας τον οδηγό, πριν του υποσχεθεί ότι θα τον πληρώσει για τις ζημιές στο αυτοκίνητό του. Το θύμα έχει μια πληγή στο χέρι του και πάνω από το δεξί του μάτι, ενώ το αίμα είναι πασαλειμμένο στο πουκάμισό του. «Έρχονται, πας κάπου;» λέει ο οδηγός, πριν ρωτήσει: «Πού πας; Πες μου πού πηγαίνεις». «Πήγαινε δεξιά», ζήτησε ο τρομοκρατημένος επιβάτης, πριν τον παρακαλέσει να πάει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

Ο αιμόφυρτος άνδρας – που κρατάει ένα μαχαίρι στο αριστερό του χέρι – σηκώνει το τηλέφωνό του και λέει σε έναν φίλο του ότι τον μαχαίρωσαν.

Το ταξί προσπαθεί να διαφύγει με ταχύτητα, αλλά η Mercedes είναι ορατή πίσω του, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Στη συνέχεια ο άνδρας κλείνει το τηλέφωνο και καλεί την αστυνομία, λέγοντας στον τηλεφωνητή: «Χρειάζομαι αστυνομία, με ακολουθεί ένα αυτοκίνητο. Με ακολουθούν, προσπάθησαν να με μαχαιρώσουν». «Σε ποιον δρόμο βρίσκεστε», ρωτάει ο τηλεφωνητής – πριν το βίντεο κοπεί.

Ο άνδρας πήγε μόνος του στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό. Οι τραυματισμοί του δεν προκαλούν κίνδυνο για την ζωή του.