Τραγικό θάνατο βρήκε μια επταμελής οικογένεια -μεταξύ τους 4 παιδιά και μία γυναίκα- όταν το όχημά τους επέβαιναν πέρασε από σημείο όπου είχε τοποθετηθεί ένας εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος εξερράγη, σε ένα δρόμο στην επαρχία Λόγκαρ.

«Επτά άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν ως μάρτυρες στην έκρηξη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας, Άμπντουλ Χάκιμ Ισακζάι.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή δεν έχει αναλάβει προς το παρόν καμία οργάνωση, όμως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που τοποθετούνται στην άκρη των δρόμων αποτελούν μια σύνηθη μέθοδο των Ταλιμπάν που πολεμούν τις διεθνείς δυνάμεις και τις κυβερνητικές δυνάμεις που στηρίζουν οι ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα μια έκρηξη διέλυσε το μίνιβαν όπου επέβαινε μια οικογένεια από το Αφγανιστάν η οποία επέστρεφε στο σπίτι έπειτα από ψώνια που είχε κάνει στη γειτονική επαρχία Γκάζνι, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους επίσης 7 άνθρωποι.

Αν και οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που τοποθετούν στην άκρη των δρόμων, οι νάρκες ή οι αυτοσχέδιες βόμβες έχουν ως στόχο τους στρατιώτες, σκοτώνουν επίσης κάθε χρόνο πολλούς πολίτες.

Σύμφωνα με μία έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο, η αφγανική σύρραξη συνέχιζε να στοιχίζει την ζωή σε όλο και περισσότερους ανθρώπους τον περασμένο χρόνο, όπου σχεδόν 3.700 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 6.850 τραυματίστηκαν, ήτοι μια αύξηση της τάξης του 22% σε διάστημα ενός έτους εξαιτίας κυρίως της εντατικοποίησης των χερσαίων μαχών.