Να υποβαθμίσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ προσπάθησε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Όλα καλά! Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν σε δύο στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στο Ιράκ. Τώρα γίνεται αξιολόγηση των ζημιών και των θυμάτων. Μέχρι εδώ καλά! Έχουμε μακράν ο πιο ισχυρό και καλά εξοπλισμένο στρατό οπουδήποτε στον κόσμο! Θα κάνω μια δήλωση αύριο το πρωί» έγραψε στο Twitter.

Αμερικανική πηγή είχε αναφέρει ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα από τα πλήγματα που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον βάσεων στο Ιράκ όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες.

Από την πλευρά της η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι 80 «Αμερικανοί τρομοκράτες» σκοτώθηκαν και αμερικανικά ελικόπτερα και στρατιωτικός εξοπλισμός υπέστησαν ζημιές.

Αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε ότι οι επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους ήταν «απλώς το πρώτο βήμα». Πρόσθεσε πως η Τεχεράνη δεν πρόκειται να διστάσει ούτε να λυπηθεί να πλήξει αμερικανούς στρατιώτες, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Οι πυραυλικές επιθέσεις σήμερα ήταν απλώς το πρώτο βήμα. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή ώστε να μην είναι εντός ακτίνας δράσης μας», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματικός, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, η οποία δεν τον κατονόμασε.