Νέα ένταση μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, εν μέσω διαπραγματεύσεων. Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εκτοξεύτηκε ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας προς την πόλη Ασκελόν στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

«Οι Παλαιστίνιοι έριξαν τη χθεσινή νύχτα από τη Γάζα μια ρουκέτα εναντίον του τομέα της Ασκελόν», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, προσθέτοντας πως ο μηχανισμός εξερράγη σε ένα χωράφι.

Το νέο επεισόδιο σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την συνάντηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, πρόκειται για την έκτη ρουκέτα που εκτοξεύεται από το πρωί της Κυριακής εναντίον του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Στα τέλη του 2008 το Ισραήλ πραγματοποίησε τη στρατιωτική επιχείρηση «Συμπαγές Μολύβι» εναντίον των ισλαμιστών της παλαιστινιακής Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας. Δηλωμένος στόχος της επιχείρησης ήταν να σταματήσει η ρίψη ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους.