Ένας κάτοικος του χωριού Σαν Φελίτσε Σουλ Πάναρο έχασε τη ζωή του από το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που «χτύπησε» σήμερα την Ιταλία, με επίκεντρο την ιταλική περιοχή Μοντένα.

Εκφράζονται όμως, φόβοι, ότι τα θύματα μπορεί να είναι περισσότερα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, που παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, υπάρχουν εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί σε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής της Μοντένα.

Στο χωριό Φινάλε Εμίλια, κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ης Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.

Το γενικό νοσοκομείο της πόλης εκκενώθηκε ενώ καταρρεύσεις κτιρίων σημειώθηκαν στα χωριά Μιράντρολα, Φινάλε Εμίλια και Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο. Στο Πανάροπολλά σπίτια έχουν ήδη εκκενωθεί, μετά τη φονική δόνηση της 20ης Μαΐου, η οποία κόστισε την ζωή σε επτά άτομα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την βόρεια Ιταλία, όπου στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ και στην Μπολόνια το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια.

(φωτογραφία αρχείου)