Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη διάρκεια πολλών επιθέσεων εναντίον συριακών πόλεων, κυρίως στο Σαρακέμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Οι ακτιβιστές έκαναν λόγο για εκρήξεις και συλλήψεις ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ο στρατός εισβάλλει στο Σαρακέμπ για να προβεί σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένας πολίτης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από σφαίρες στην πόλη αυτή ενώ μια γυναίκα σκοτώθηκε στην επαρχία Ιντλέμπ.

Ο στρατός αποσύρθηκε χθες το απόγευμα από την πόλη Σαρμίν, πόλη γειτονική με το Σαρακέμπ ύστερα από βομβαρδισμούς και συγκρούσεις, πρόσθεσε ο ‘Αμπντο.

Στην επαρχία Ντεράα, σκοτώθηκαν ένας στρατιώτης και ένας πολίτης. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επτά πολίτες σκοτώθηκαν στις συνοικίες Μπααγιάντα, Χαλντιγέ, Ινσαάτ και Καρμ αλ-Ζεϊτούν της Χομς από οβίδες του στρατού οι οποίες έπληξαν και τη γειτονική πόλη Κουσέιρ όπου επίσης σκοτώθηκαν τρεις πολίτες.

Μεταξύ των νεκρών είναι και τρία μέλη των τακτικών δυνάμεων στην επαρχία Χασάκα καθώς έπεσαν σε ενέδρα που έστησαν λιποτάκτες εναντίον συνοριακών φρουρών.

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν τη νύχτα και στην περιοχή της Δαμασκού.