Μήνυμα σε όλους τους Δημοκράτες να κινητοποιηθούν και να ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον απηύθυνε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποιώντας πως διακυβεύεται η τύχη της αμερικανικής Δημοκρατίας- και του κόσμου.

Μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ απειλή για πολιτικά δικαιώματα που κερδήθηκαν με πολύ κόπο.

«Η τύχη της δημοκρατίας είναι στα χέρια σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, «η τύχη του κόσμου ταλαντεύεται κι εσύ, Βόρεια Καρολίνα, πρέπει να διασφαλίσεις πως θα κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση».

«Εγώ δεν θα είμαι στην ψηφοφορία αλλά να σας πω κάτι, η εντιμότητα διακυβεύεται σε αυτή την ψηφοφορία, η Δικαιοσύνη, η πρόοδος, η δημοκρατία μας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είπε πως ο Ομπάμα θα έπρεπε να σταματήσει να κάνει προεκλογική καμπάνια για την Κλίντον και να επικεντρωθεί στη διακυβέρνηση της χώρας. «Το συμπέρασμα είναι πως κανείς δεν θέλει ακόμα τέσσερα χρόνια Ομπάμα», τόνισε σε υποστηρικτές του στη Φλόριντα ενώ για την αντίπαλό του είπε πως τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει ανισόρροπη.