Περασμένα μεσάνυχτα τερμάτισαν έξω από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας στην Κύπρο οι περίπου εκατό πεζοπόροι της μεγάλης πορείας των 300 χιλιομέτρων που κράτησε επτά μέρες στη μνήμη των 13 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό του υποδέχθηκε με επευφημίες και συνθήματα: «Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», «’Ήρωες Αθάνατοι», «13 παλικάρια σκοτώθηκαν, γιατί, γιατί, γιατί», «Το αίμα κυλάει, δικαιοσύνη ζητάει».

Επικεφαλής της πορείας ήταν δεκατρείς οδοιπόροι, στις άσπρες φανέλες των οποίων ήταν οι φωτογραφίες των 13 θυμάτων. Ακολουθούσε ένα μεγάλο πανό με τα ονόματα των θυμάτων. Στη συνέχεια ήταν συγγενείς των θυμάτων και ακολουθούσαν οι υπόλοιποι πεζοπόροι.

Τους πεζοπόρους υποδέχτηκε με θερμά λόγια η μάνα των αδικοχαμένων διδύμων Χριστάκη και Μιλτιάδη Χριστοφόρου, η οποία τόνισε ότι η δικαίωση και η ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων θα έρθει μόνο με την τιμωρία των ενόχων και την αποκατάσταση ενός πραγματικού κράτους – δικαίου.