Ο Ιταλός υπουργός πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο, σε συνέντευξή του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν τη σχέση του με την «ινφλουένσερ» και επιχειρηματία Μαρία Ροζάρια Μπότσια.

«Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου, από την Τζόρτζια Μελόνι και από τους συνεργάτες μου», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε «Η σχέση μας ήταν αισθηματικού χαρακτήρα, ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις αρχές Αυγούστου. Θα θεωρούσα περίεργο να υπάρξει δικαστική έρευνα επί του θέματος, οι προσωπικές σχέσεις δεν νομίζω ότι αποτελούν αντικείμενο δικαστικού ενδιαφέροντος»,

«Το υπουργείο μου, για την υπόθεση αυτή δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ. Πλήρωσα τα πάντα εγώ, όπως αποδεικνύεται από τις κινήσεις του τραπεζικού μου λογαριασμού και της πιστωτικής μου κάρτας», δήλωσε ο Σαντζουλιάνο.

Πρόσθεσε, δε, ότι υπέβαλε την παραίτησή του στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι -την οποία συνάντησε χθες- αλλά η ίδια αποφάσισε να μην την κάνει δεκτή.

«Είπα στην Τζόρτζια Μελόνι ότι είμαι έτοιμος να παραιτηθώ, αλλά εκείνη μου ζήτησε να συνεχίσω. Μου είπε επίσης να ξεκαθαρίσω όλη αυτή την υπόθεση με ειλικρίνεια και τιμώντας την αλήθεια»,

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Μπότσια θέλησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ευχαριστήσει τον Σαντζουλιάνο για το ότι «αποφάσισε να την επιλέξει ως σύμβουλο για σημαντικά και μεγάλου βάρους γεγονότα».

Οι σύμβουλοι του υπουργού διέψευσαν την είδηση, αλλά η άμεσα ενδιαφερόμενη άρχισε να αναρτά σειρά φωτογραφιών στις οποίες εικονίζεται μαζί με τον Σαντζουλιάνο σε διάφορες επισκέψεις του. Μεταξύ αυτών και στην Πομπηία, όπου αναμένεται να μεταβούν οι υπουργοί Πολιτισμού της ομάδας G7, στη σύνοδο που θα οργανωθεί σε τρεις εβδομάδες στην Κάτω Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ