Ιταλοί δύτες διάσωσης βρήκαν το πτώμα του τελευταίου αγνοούμενου, που πιστεύεται ότι είναι η κόρη του Μάικ Λιντς του βρετανού μεγιστάνα της Τεχνολογίας, η 18χρονη Χάνα, μετά τη βύθιση του σούπερ γιοτ Bayesian στα ανοικτά της Σικελίας, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγή. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos, βρέθηκε στο εσωτερικό του γιοτ.

Το υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρο γιοτ Bayesian, μήκους 56 μέτρων, που μετέφερε 22 επιβάτες και πλήρωμα, είχε αγκυροβολήσει ανοικτά του λιμανιού του Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο, όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε εν μέσω σφοδρής καταιγίδας τα χαράματα της Δευτέρας.

Τα ναυάγιο βρίσκεται στον βυθό σε βάθος πενήντα μέτρων. Η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας ήταν μακρές και δύσκολες. Σε αυτές συμμετείχαν περισσότερα από 400 άτομα, ανάμεσά τους και 28 ειδικευμένοι δύτες.

Τα πτώματα των πέντε άλλων επιβατών ανασύρθηκαν την Τετάρτη και χθες, Πέμπτη, από το εσωτερικό του γιοτ. Το πτώμα του μέλους του πληρώματος, του σεφ που εργαζόταν στο γιοτ, του Ρεκάλντο Τόμας, βρέθηκε στη θάλασσα κοντά στον τόπο του ναυαγίου.

Η επίσημη αναγνώριση των νεκρών και οι νεκροψίες θα ξεκινήσουν μετά την μεταφορά και του τελευταίου θύματος στο νοσοκομείο.

Οι ιταλικές αρχές ξεκινούν έρευνα για ανθρωποκτονία

Εντωμεταξύ, οι ιταλικές αρχές «ερευνούν ναυάγιο και πολλαπλές κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας». Η εισαγγελία του Termini Imerese, με επικεφαλής τον Ambrogio Cartosio, ερευνά γιατί το πολυτελές σκάφος ανατράπηκε στα ανοικτά των ακτών κοντά στο Παλέρμο λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, μεταδίδει η «Daily Mail».

Οι ερευνητές εξετάζουν τα αδικήματα της «πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά αγνώστων», σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Scuba divers arrive at the harbor of Porticello, southern Italy, Tuesday, Aug. 20, 2024. Rescue teams and divers returned to the site of a storm-sunken superyacht Tuesday to search for six people, including British tech magnate Mike Lynch, who are believed to be still trapped in the hull 50 meters (164-feet) underwater. (AP Photo/Salvatore Cavalli)

Εντωμεταξύ, είναι προγραμματισμένη για αύριο το πρωί συνέντευξη Τύπου από την εισαγγελία, κατά την οποία αναμένεται να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα σύμφωνα με τον ιταλικό ποινικό κώδικα και όσοι κριθούν ένοχοι πρόκλησης ναυαγίου μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών, σχολιάζει το βρετανικό μέσο.

Οι ερευνητές εξετάζουν βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη νύχτα της καταιγίδας και δείχνουν τα τελευταία λεπτά του πλοίου, καθώς και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του λιμανιού.

Ο ιταλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος «Palermo Today» δήλωσε ότι αξιωματούχοι της ακτοφυλακής έχουν επισκεφθεί όλα τα σπίτια και τους δημόσιους χώρους με κάμερες παρακολούθησης που είναι στραμμένες προς τη θάλασσα στην περιοχή. Η Εισαγγελία εξετάζει επίσης τις ενέργειες και τις αποφάσεις που έλαβαν ο καπετάνιος James Cutfield, 51 ετών, και ο Matthew Griffith, 22 ετών, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο πρώτος αξιωματικός. Όπως έχει γίνει γνωστό ο καπετάνιος του σούπερ γιοτ ανακρίθηκε «επί μακρόν» για τουλάχιστον δύο ώρες από την εισαγγελική ομάδα.