Οι ιταλικές αρχές «ερευνούν ναυάγιο και πολλαπλές κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας» μετά τη βύθιση του σούπερ γιοτ Bayesian στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άτομα. Η εισαγγελία του Termini Imerese, με επικεφαλής τον Ambrogio Cartosio, ερευνά γιατί το πολυτελές σκάφος ανατράπηκε στα ανοικτά των ακτών κοντά στο Παλέρμο λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, μεταδίδει η «Daily Mail».

Οι ερευνητές εξετάζουν τα αδικήματα της «πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά αγνώστων», σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Εντωμεταξύ, είναι προγραμματισμένη για αύριο το πρωί συνέντευξη Τύπου από την εισαγγελία, κατά την οποία αναμένεται να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα σύμφωνα με τον ιταλικό ποινικό κώδικα και όσοι κριθούν ένοχοι πρόκλησης ναυαγίου μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών, σχολιάζει το βρετανικό μέσο.

Οι ερευνητές εξετάζουν βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη νύχτα της καταιγίδας και δείχνουν τα τελευταία λεπτά του πλοίου, καθώς και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του λιμανιού.

Ο ιταλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος «Palermo Today» δήλωσε ότι αξιωματούχοι της ακτοφυλακής έχουν επισκεφθεί όλα τα σπίτια και τους δημόσιους χώρους με κάμερες παρακολούθησης που είναι στραμμένες προς τη θάλασσα στην περιοχή. Η Εισαγγελία εξετάζει επίσης τις ενέργειες και τις αποφάσεις που έλαβαν ο καπετάνιος James Cutfield, 51 ετών, και ο Matthew Griffith, 22 ετών, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο πρώτος αξιωματικός. Όπως έχει γίνει γνωστό ο καπετάνιος του σούπερ γιοτ ανακρίθηκε «επί μακρόν» για τουλάχιστον δύο ώρες από την εισαγγελική ομάδα.

Όλα αυτά ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν τον τελευταίο αγνοούμενο – τη Βρετανίδα έφηβη Χάνα Λίντς – που επέβαινε στο γιοτ. Ο σεφ του σκάφους βρέθηκε νεκρός λίγο μετά τη βύθιση του σκάφους τη Δευτέρα, ενώ άλλες πέντε σοροί ανασύρθηκαν χθες. Μεταξύ αυτών είναι ο Μάικ Λιντς, ο βρετανός επιχειρηματίας στον χώρο της τεχνολογίας του οποίου η σύζυγος είναι ιδιοκτήτρια του σκάφους Bayesian,ο πρόεδρος της Morgan Stanley Bank International, Τζόναθαν Μπολούμερ και η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ.