Εύκολη συνταγή με σίγουρη επιτυχία…
Υλικά:
250 γρ. κεράσια
50 γρ. νερό
3 κ.σ ζάχαρη
1/2 λεμόνι, το χυμό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κεράσια και τα πλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα 50 γραμμάρια νερό. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι απλώνουμε ένα διπλό τουλπάνι. Ρίχνουμε μέσα τα κεράσια με τον χυμό και τα πατάμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Στον χυμό που μας έμεινε από την διαδικασία του στυψίματος προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε για τρία λεπτά. Βγάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό.
Πηγή: sidages.gr