Φοβάστε τα ύψη και τα αεροπλάνα; Τότε σίγουρα οι παρακάτω πτήσεις δεν είναι για εσάς, αφού η ελάχιστη διάρκεια τους είναι 16 ώρες!

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες πτήσεις του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα του Conde Nast Traveler.

United Airlines, Newark – Χονγκ Κονγκ

Χρόνος πτήσης: 16 ώρες

Απόσταση: 8.078 μίλια

Τύπος Αεροσκάφους: B777 – 200ER

Πρόκειται για την μεγαλύτερη απόσταση που καλύπτει η εταιρεία United και για το λόγο αυτό προσφέρει μια πλήρως εξοπλισμένη διακεκριμένη θέση. Οι επιβάτες που επιλέγουν αυτή την κατηγορία έχουν τη δυνατότητα να κοιμηθούν σε άνετα καθίσματα που μετατρέπονται σε κρεβάτι και να απολαύσουν ταινίες και πρόγραμμα τηλεόρασης σε ιδιωτικές οθόνες. Η εταιρεία, μάλιστα, προγραμματίζει να προσφέρει και δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο Wi-Fi, ειδικά για τις πολύωρες πτήσεις της.

Qantas, Σίδνεϊ – Ντάλας



Χρόνος πτήσης: 16 ώρες

Απόσταση: 8.575 μίλια

Τύπος Αεροσκάφους: B747 – 400

Η εταιρεία Qantas χρησιμοποιεί για αυτή την πτήση το τελευταίας τεχνολογίας Boeing 747, το οποίο εγκαινίασε την ιδέα των μεγάλων πτήσεων εδώ και δεκαετίες. Το αεροσκάφος είναι χωρισμένο σε τρία επίπεδα, την διακεκριμένη θέση, με 58 επίπεδα κρεβάτια, την premium με 36 θέσεις και την οικονομική θέση με 270 θέσεις.

Όλες οι κατηγορίες διαθέτουν τα μοναδικά εργονομικά καθίσματα της εταιρείας και πρόσβαση στο self-serve σνακ μπαρ. Λόγω των συνθηκών του ανέμου, το γιγαντιαίο αεροσκάφος μπορεί να πετάξει μόνο προς μία κατεύθυνση, ενώ για την επιστροφή πετάει από το Ντάλας στο Brisbane, πριν συνεχίσει για το Σίδνεϊ.

Cathay Pacific, Νέα Υόρκη – Χονγκ Κονγκ

Χρόνος πτήσης: 16 ώρες και 5 λεπτά

Απόσταση: 8078 μίλια

Τύπος Αεροσκάφους: B777 – 300ER

Οι επιβάτες της Cathay εκτιμούν το γεγονός ότι η εταιρεία τους προσφέρει μια εικονική πτήση, κατά τη διάρκεια της «μαραθώνιας» διαδρομής έως το Χόνγκ Κονγκ, που ξεκινά τρεις φορές την ημέρα από το αεροδρόμιο JFK και από τον Μάρτιο μια φορά καθημερινά από το Newark. Η Cathay προσφέρει κουζίνα επηρεάζεται από κορυφαίους σεφ του Χονγκ Κονγκ και εκτός από τις βραβευμένες πρώτη και διακεκριμένη θέση, ακόμα και η premium economy προσφέρουν ένα άνετο και χαλαρωτικό ταξίδι.

South African Airways, Γιοχάνεσμπουργκ – Νέα Υόρκη

Χρόνος πτήσης: 16 ώρες και 15 λεπτά

Απόσταση: 7.954 μίλια

Τύπος Αεροσκάφους: A340 – 600

Η εταιρεία πραγματοποιεί αυτή την πολύωρη διαδρομή με ένα τετρακινητήριο Airbus A340 – 600, το οποίο διαθέτει 45 επίπεδα κρεβάτια στη διακεκριμένη θέση και 275 καθίσματα στην οικονομική. Στον κύριο χώρο της καμπίνας, μια διάταξη 2-4-2 θέσεων μειώνει το αίσθημα κλειστοφοβίας.

Qatar Airways, Ντόχα – Χιούστον



Χρόνος πτήσης: 16 ώρες και 20 λεπτά

Απόσταση: 8016 μίλια

Τύπος Αεροσκάφους: 777 – 200LR

H Qatar πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ των δύο ενεργειακών πρωτευουσών με ένα αεροπλάνο 259 καθισμάτων με μόνο δύο επιλογές θέσης, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι αποκτήσουν ένα από τα 42 κρεβάτια στην διακεκριμένη θέση, θα έχουν μια γενναιόδωρη απόσταση μεταξύ των καθισμάτων, που έχουν τοποθετηθεί σε διάταξη 2-2-2.

Η οικονομική θέση διαθέτει 217 θέσεις σε εξίσου ευρύχωρη διάταξη, ενώ όλοι οι επιβάτες προμηθεύονται με ανέσεις, όπως μάσκες ύπνου, κάλτσες και άλλα απαραίτητα για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι.

Emirates, Ντουμπάι – Χιούστον

Χρόνος πτήσης: 16 ώρες και 20 λεπτά

Απόσταση: 8168 μίλια

Τύπος Αεροσκάφους: 777 – 200LR

Η Emirates πετάει προς το Χιούστον με ένα πολυτελές αεροσκάφος, το οποίο διαθέτει 8 καθίσματα στην πρώτη θέση και 42 στην διακεκριμένη. Οι μεγιστάνες του πετρελαίου θα εκτιμήσουν την ταμπελίτσα «μην ενοχλείτε», το προσωπικό μίνι – μπαρ και το on-demand δείπνο στην πρώτη θέση.

Οι επιβάτες της έχουν ιδιωτική τηλεόραση και αριστοκρατικά δερμάτινα καθίσματα, που μετατρέπονται σε κρεβάτι, με ενσωματωμένο μασάζ . Όλες οι κατηγορίες διαθέτουν το εν πλω σύστημα ψυχαγωγίας της Emirates, που προσφέρει έως και 1.500 κανάλια.

Etihad, Λος Άντζελες – Αμπού Ντάμπι (ξεκινά την 1η Ιουνίου)

Διάρκεια πτήσης: 16 ώρες και 30 λεπτά

Απόσταση: 8390 μίλια

Τύπος Αεροσκάφους: B777 – 200LR

Με αυτή τη νέα διαδρομή, που συνδέει το πολυτελές θέρετρο του Αμπού Ντάμπι με το Λος Άντζελες, η Etihad είναι προσφέρει ευρύχωρα καθίσματα με πλούσιο χώρο για τα πόδια σε όλες τις κατηγορίες.

Η πρώτη θέση διαθέτει 8 σουίτες, η Business Class 40 καθίσματα – κρεβάτια και η οικονομική 189 καθίσματα. Για τις οικογένειες , διατίθεται το μοναδικό πρόγραμμα «Ιπτάμενη Νταντά», που φροντίζει τους μικρούς επιβάτες, έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να απολαύσουν την πτήση.

Emirates, Ντουμπάι – Λος Άντζελες

Χρόνος πτήσης: 16 ώρες και 35 λεπτά

Απόσταση: 8339 μίλια

Τύπος Αεροσκάφους: A380

Η αεροπορική εταιρεία αναβάθμισε πρόσφατα τον στόλο της με ένα διώροφοA380, με 14 σουίτες πρώτης κατηγορίας, 76 θέσεις – κρεβάτια στη business class και 399 θέσεις στην οικονομική. Οι επιβάτες των δύο πρώτων κατηγοριών θα έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν στο κοκτέιλ lounge, ενώ όλοι θα σερφάρουν στο ίντερνετ με το δωρεάν Wi-Fi εν πτήσει.

Delta, Ατλάντα – Γιοχάνεσμπουργκ

Χρόνος πτήσης: 16 ώρες και 55 λεπτά

Απόσταση: 8.439 μίλια

Τύπος Αεροσκάφους: B777 – 200LR

Η πιο πολύωρη πτήση στον κόσμο πραγματοποιείται από την εταιρεία Delta, η οποία προσφέρει τρεις κατηγορίες θέσεων: 45 καθίσματα – κρεβάτια στην Business Elite, 36 θέσεις στην Economy Comfort με επιπλέον χώρο για τα πόδια και 188 καθίσματα στην οικονομική θέση.

Υπάρχει αρκετός χρόνος για να καταναλώσουν οι επιβάτες τρία πλήρη γεύματα, να παρακολουθήσουν πέντε ταινίες ή ακόμα και να κοιμηθούν στα ειδικά διαμορφωμένα καθίσματα τους.