Αιγιοπελαγίτικος αέρας φυσά στη Λίμνη, στη Βόρεια Εύβοια, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας έχουν αιγιοπελαγίτικη καταγωγή, καθώς κατά τον 16ο αιώνα πολλοί καπατεναίοι των νησιών του Αιγαίου μετοίκησαν στην περιοχή.
Για τους περισσότερους η Λίμνη αποτελεί τον πιο γραφικό προορισμό της Βόρειας Εύβοιας, η οποία κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη με την ηρεμία και την ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό ομορφιά που την διακρίνει.
Αμθιεατρικά χτισμένη πάνω από τα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού, μοιάζει να «αγναντεύει» τον απάνεμο κόλπο, απολαμβάνοντας θέα που πολλές φορές φτάνει μέχρι και τις κοντινές ακτές της Στερεάς Ελλάδας. Τα παραδοσιακά σπίτια με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές και την νεοκλασική αρχιτεκτονική, τα στενά δρομάκια και το πράσινο από το πευκόφυτο βουνό του Καντηλιού, που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα, στα χαρακτηριστικά στοιχεία του χωριού που το κάνουν μοναδικό.
Η «καρδιά» της Λίμνης, ωστόσο, χτυπά στο παραλιακό της μέτωπο με τα ουζερί και τις ταβέρνες, τις καφετέριες και τα μπαρ, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του ή νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες με θέα τόσο στα γαλαζοπράσινα νερά του Ευβοϊκού, όσο και στην καταπράσινη πλαγιά του χωριού.
Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι η Λίμνη είναι χτισμένη κοντά στο αρχαίο Ελύμνιον, όπου σύμφωνα με τον Σοφοκλή συναντήθηκε για πρώτη φορά ο Δίας με την Ήρα.